Euphorbia cactus assortiment

Euphorbia Acrurensis

De cactus soort Euphorbia Acrurensis hebben wij in pot maat 17 en 24 cm en is jaarrond leverbaar. Ook is het op bepaalde momenten in het jaar mogelijk de Euphorbia Acrurensis te bestellen in pot maat 19. De Acrurensis is op hoogte te bestellen van 50 cm tot 170 cm hoog. De Euphorbia Acrurensis is vrij gemakkelijk in onderhoud en daarom ideaal voor in een Cash & Carry, bouwmarkt of tuincentra. Deze cactus heeft weinig extra verzorging nodig en daarom ideaal voor al uw aanbiedingen.

Euphorbia Trigona

De Euphorbia Trigona is de groene Trigona soort. Het rode zusje van deze plant is de Trigona Rubra. Groene Trigona's hebben kleine bladeren aan de stekels zitten. Gedurende de winter raakt de plant in een winterslaap, waarbij de Trigona cactus zijn bladeren laat vallen. Hierbij blijft de cactus zijn sierwaarde behouden. Sterker nog, de plant wordt robuuster doordat zijn stekels beter zichtbaar zijn zonder bladeren. In het voorjaar zal de Euphorbia Trigona weer blad aanmaken. Hierbij kunt u de cactus het beste matig water geven, zo’n twee keer per maand is hierbij voldoende. 

Euphorbia Candelabrum

De Euphorbia Candelabrum cactus is een Euphorbia soort dat wij ook kweken en in diverse mixen gebruiken. De Candelabrum heeft zijn naam te wijden aan zijn vertakkingen. De vertakkingen lijken namelijk op die van een kandelaar. Deze cactus heeft korte stekels, kleine blaadjes en een lichtere groene kleur dan de andere Euphorbia soorten, waardoor de cactus een goede aanvulling is in een mix. De Euphorbia Candelabrum is verkrijgbaar in pot maat 12 en 17cm. De hoogten variëren tussen 30 en 55 cm.

 

Euphorbia Lactea

De Euphorbia Lactea cactus is een Euphorbia soort dat wij ook kweken en in diverse mixen gebruiken. De Euphorbia Lactea wordt ook wel kandelaar plant of valse cactus genoemd. De vertakkingen zijn gebogen met een wit patroon erop en zijn bedekt met zwarte stekels. Deze cactus heeft dankzij zijn lichtgroene kleur met wit patroon een uniek karakter en is dan ook een ideale aanvulling op een mix. De Euphorbia Candelabrum is verkrijgbaar in pot maat 10,5 12 en 17cm. De hoogten variëren tussen 30 en 55 cm.

Euphorbia Tortillus

De Euphorbia Tortillus is een unieke cactus soort die wij in één maat kweken. De Euphorbia Tortillus is bijzonder vanwege de groeivorm van zijn vertakkingen. Deze zijn namelijk gedraaid en hebben scherpe stekels. Deze cactus is vanwege zijn unieke uiterlijk een leuke toevoeging aan een mix! De Euphorbia Candelabrum is verkrijgbaar in pot maat 17cm. De hoogten variëren tussen 40 en 45 cm.

Euphorbia Ingens Eritrea

De Euphorbia Ingens Eritrea is een steeds populairder wordende cactus die heel mooi in een modern interieur past. De Euphorbia Ingens wordt ook wel Cowboy cactus genoemd, al is het eigenlijk geen cactus maar een succulent. De naam Ingens betekent in het Latijns 'groot, reusachtig', dit is vanwege het feit dat de Euphorbia Ingens in het wild hoogtes van 10 tot 12 meter kan bereiken. Als kamerplant is de Euphorbia Ingens Eritrea uitermate geschikt vanwege zijn eenvoud in verzorging. De cowboy cactus staat het liefste op een zonnige plekje en vereist weinig water, zo'n twee keer per maand is voldoende. Let echter wel op dat het sap van de Euphorbia Ingens giftig is. 

Euphorbia Monadenium (Ritchiei)

De Euphorbia Monadenium Ritchiei is een unieke cactus-succulent vanwege zijn karakteristieke bloeiwijze. De zgn. bloemen van de Monadenium Ritchiei vermedigvuldigen zichzelf in de bloei. De bloemen vermenigvuldigen zichzelf dus van 1 naar 2 naar 4 naar 8 enzovoort.  Deze bloeiwijze kan toto wel 8 maanden blijven zitten. Onder de juiste omstandigheden zal dit proces zich veelvuldig herhalen. In de woonkamer of op kantoor kan de Euphorbia Monadenium dit ook doen, al zal dat minder snel gaan dan in het wild of in een kas. 

Euphorbia mix 17

De Euphorbia Mix pot 17 cm bestaat normaliter uit 3 soorten per fust, waarbij u uit 6 verschillende soorten Euphorbia cactussen kunt kiezen. Ook kan er een mix voor uw klant op maat gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan een mix, zoals: 'Trigona, Acrurensis en Lactea' of 'Acrurensis, Candelabrum en lactea'. Alles is mogelijk!